Na 10 jaar oefenen en hobbyen in de keuken, trad KOAZE voor het eerst in het publiek. Geborgen in de warme stal van de familie Vanderstappen: Het Stappeshof (https://www.stappeshof.be/) . De landelijke gilde “Opwijk-Mazenzele” bracht het maximum van 45 bezoekers samen op de zonnige binnenplaats van de hoeve in Merchtem. Verdeeld in drie groepjes begon een agri-culinaire ontdekkingstocht met één duidelijke slagzin: “de melk legt een afstand van maximum 25 m af tussen koe en verwerking, en 1m tussen verwerking en bezoeker”.

Na 10 jaar oefenen en hobbyen in de keuken, trad KOAZE voor het eerst in het publiek. Geborgen in de warme stal van de familie Vanderstappen: Het Stappeshof (https://www.stappeshof.be/) . De landelijke gilde “Opwijk-Mazenzele” bracht het maximum van 45 bezoekers samen op de zonnige binnenplaats van de hoeve in Merchtem. Verdeeld in drie groepjes begon een agri-culinaire ontdekkingstocht met één duidelijke slagzin: “de melk legt een afstand van maximum 25 m af tussen koe en verwerking, en 1m tussen verwerking en bezoeker”.

Koaze was al van 7u ’s morgens aan de productie begonnen, en bij elke groep die we wat uitleg gaven, kwamen we dichter bij ons eindproduct. Heel wat Bakoaze ging in de pan om op tijd klaar te zijn voor de proeverij. De bezoekers waren al behoorlijk getriggerd om iets te smullen en in een mum van tijd was alles op. Ooooh wat deed het deugd als een mevrouw, die érg vaak halloumi thuis serveert, naar ons toekomt en oprecht zegt: “Dit is écht de smakelijkste die ik ooit heb gegeten”.

We ruilden enkele kaasjes voor wat platte kaas en een kratje appelkersensap van het Staveshof, een nabijgelegen boerderij. De samenwerking met een boerenfamilie en de landelijke gilde was enorm inspirerend voor ons en voor de bezoekers. Dit smaakt naar meer, en wordt vervolgd!

Awesome Work

You May Also Like

×