Search for:
Ontdek
Beleef
Smelt
Ervaar
Home
/
Shashouka
Shashouka
Gepocheerde eieren in een heerlijke Tunesisch gekruide tomatensaus.
240 bakoaze
in blokken van 1cm snijden en aanbakken tot ze goud zijn
1 ajuin
fijn snijden en laten smelten op zacht vuur in olijfolie
500 tomaat of bliktomaat
fijn snijden en mee laten smelten met de ajuin
1 rode paprika
fijn snijden en mee laten stoven
1 chilipeper
mee stoven als je graag pittig eet
stevige snuif
komijn, paprikapoeder, za’atar
aan de gestoofde groenten toevoegen
2 eieren
gewoon rauw openbreken in een kuiltje in het midden van de gegaarde groenten en half gaar laten pocheren
naar gevoel peterselie en pijpajuin
om af te werken, samen met de gouden halloumiblokjes
100 yoghurt, look, peper, citroen
alles mengen en op smaak brengen om er bij te serveren met brood
×