Gepocheerde eieren in een heerlijke Tunesisch gekruide tomatensaus.

  • 240 bakoaze
    in blokken van 1cm snijden en aanbakken tot ze goud zijn
  • 1 ajuin
    fijn snijden en laten smelten op zacht vuur in olijfolie
  • 500 tomaat of bliktomaat
    fijn snijden en mee laten smelten met de ajuin
  • 1 rode paprika
    fijn snijden en mee laten stoven
  • 1 chilipeper
    mee stoven als je graag pittig eet
    stevige snuif
    komijn, paprikapoeder, za’atar
    aan de gestoofde groenten toevoegen
  • 2 eieren
    gewoon rauw openbreken in een kuiltje in het midden van de gegaarde groenten en half gaar laten pocheren
  • naar gevoel peterselie en pijpajuin
    om af te werken, samen met de gouden halloumiblokjes
  • 100 yoghurt, look, peper, citroen
    alles mengen en op smaak brengen om er bij te serveren met brood
×