ONTDEK

Bakoaze

Bakoaze is onze grilkaas die sterk lijkt op de Griekse halloumi en Indische paneer. Ze laat zich heerlijk bakken in de pan of grillen op de BBQ. Onze bakoaze kenmerkt zich door een zachte textuur en een laag zoutgehalte (veel milder dan bv. de halloumi die je in de warenhuizen kocht). Hierdoor bewaart ze nog een fijne kaassmaak die elk gerecht in balans houdt. Bakoaze heeft een zachte smaak en zal nooit je gerecht overheersen.

De bakoaze kan je naar eigen smaak afkruiden. Bekijk alvast onze smulideeën om het scala aan mogelijkheden van bakoaze te verkennen. We verpakken de bakoaze direct na afwerking vacuüm in porties van 200gr. Ze kan lang bewaard worden in de koelkast of diepvries: standby voor een culinaire topper!

Ambachtelijke kunst van het kaasmaken

ONTDEK

Rikoaza

Rikoaza is het zusje van bakoaze. Beide kazen komen uit dezelfde productie: de milde zachtheid die we nastreven voor bakoaze resulteert in een rijke restfractie, die we verder verwerken tot een smaakvolle ricotta. We laten de rikoaza, in tegenstelling tot de receptuur, wat langer uitlekken zodat ze een vrij stevige korrelige textuur krijgt.

Ook hier is de kaassmaak prominent, met een frisheid die een slaatje of een pasta een pak interessanter maakt. Rikoaza wordt best zo vers mogelijk opgegeten, dus die verpakken we in een potje van 200gr, koel te bewaren.

×